POSLEDNJI DAN FESTIVALA

ŠIFF polako ulazi u svoju završnu fazu. Nakon dva dana i pogledanih 7 filmova, večeras nas očekuje još više gostiju i iznenađenja. 

Od 18:00 sati gledaćemo film "Psi umiru sami", a ispred ekipe filma pokloniće nam se draga sugrađanka, glumica Mina Obradović.

U 20:00 sati kragujevačka premijera filma "Moj jutarnji smeh", za koji se danima tražila karta više. Publika će razgovarati sa rediteljem Markom Đorđevićem.

Festivalski program završava se projekcijom filma "Ekipa" od 22:00 sata. Dok bude trajalo prebrojavanje glasova i proglašenje pobednika festivala, razgovaraćemo sa Markom Sopićem, rediteljem filma.

Proglašenjem pobednika - najboljih filmova po izboru publike u konkurenciji kratkometražnih i dugometražnih filmova, ugasićemo reflektore i zatvoriti IV Šumadisjki internacionalni filmski festival.

NAJBOLJI KRATKOMETRAŽNI FILM

Kragujevačka publika je odabrala - za najbolji kratkometražni film, u konkurenciji 8 naslova, proglašen je film "Bambilend", reditelja Danila Stanimirovića. 

Danilo će biti naš gost na zatvaranju, kada će mu biti uručena i nagrada.

NOVČANA NAGRADA ZA POBEDNIKA

Šumadisjki internacionalni filmski festival u Kragujevcu po prvi put od svog osnivanja uvodi novčanu nagradu za najbolje debitanstsko ostvarenje po izboru publike.

Obezbeđena sredstva za nagradu su simbolična, ali kao što našem festivalu pomažu da se pozicionira na mapi internacionalnih festivala, nadamo se da će i pobedniku biti stimulans za uloženi rad.

ŠŠŠ...

AUSTRIJSKI KRATKOMETRAŽNI FILMOVI

***13. i 14. DECEMBAR 2019. godine - DOM OMLADINE KRAGUJEVAC

Ovogodišnje izdanje ŠIFF - a je bogatije za 5 austrijskih filmova kratkog metra. Na putu kroz Srbiju, u pratećem programu festivala, predstaviće nam se naslovi koji su bili u nominaciji ili su dobitnici Austrijske filmske nagrade za kratki film.

Saradnja našeg festivala i Austrijskog kulturnog foruma zapažena je i ove godine.

Uživajte u bogatom spektru filmova!